21 Δεκεμβρίου , 2020
Αγροτικό καρναβάλι στη Νέδουσα

Στη Νέδουσα, στη νότια Πελοπόννησο, ένα αγροτικό καρναβάλι πραγματοποιείται κάθε χρόνο την καθαρή Δευτέρα. Αυτό το έθιμο έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα σύμφωνα με τις περιγραφές του ποιητή Ησίοδου. Είναι ένα είδος «δημοφιλούς θεάτρου» που αποτελείται από μια σειρά από πράξεις που «εκτελούνται» από μια ομάδα ανθρώπων που ντύνονται σαν κατσίκες με κουδούνια γύρω από τη μέση τους.
Έχουν σκοπό να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα και να εξασφαλίσουν καλή τύχη και ευημερία για το χωριό. Χωρικοί ντυμένοι σαν αιγοπρόβατα με αιθάλη μαυρισμένα πρόσωπα συμμετέχουν σε ένα παγανιστικό, τελετή της άνοιξης, φεστιβάλ στο χωριό Νεδούσα στα βουνά Ταϋγέτος, Μεσσηνία, Πελοπόννησος, Ελλάδα.
Εκτός από το να είναι ένα αρχαίο τελετουργικό, αυτό που πραγματικά κάνει αυτό το καρναβάλι μοναδικό είναι η αλληλεπίδρασή του με τους επισκέπτες, οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις πράξεις, να φορέσουν παραδοσιακές μεταμφιέσεις και να γιορτάσουν ως τους αρχαίους ήχους του νταουλιού και της φλογέρας σε όλο αυτό το αειθαλές χωριό.
Συμμετάσχετε σε ένα διαδραστικό θέαμα στο οποίο μπορείτε να ανακατευτείτε με τους ντόπιους, να ακολουθήσετε αρχαίες τελετές, να δοκιμάσετε τις λιχουδιές εντελώς δωρεάν και να πιείτε το κρασί «κουτσαβικό» (ελληνική ποικιλία)!

VIEW & ADD COMMENTS +